на живо

"Лил" прегази "Лориан" и отново поведе в Лига 1

"Мастифите" с категоричен успех преди реванша срещу "Аякс"

Twitter

"Лил" запази лидерската си позиция в Лига 1 след убедителна победа с 4:1 при гостуването си на "Лориан" в мач от 26-ия кръг на Лига 1. "Мастифите" имат аванс от 3 точки пред втория "Олимпик" Лион и четири пред шампиона ПСЖ, който обаче по-късно тази вечер може да се доближи на точка от водача при успех срещу "Монако". Срещата е от 22 ч. и ще бъде излъчена на живо по RING.

Жозе Фонте, Жонатан Иконе и Домагой Брадарич бяха точни за "Лил", а Андрю Гравийон си вкара автогол. Джером Ерго отбеляза единственото попадение за домакините.

Снимка: Twitter

"Мастифите" поведоха срещу новака с първата си по-сериозна възможност в 21-ата минута. В опита си да изчисти топката, Андрю Гравийон изненада съотборника си Матийо Дрейер и вкара в собствената си мрежа.

Отговорът на домакините дойде секунди по-късно. Джером Ерго проби и си освободи пространство за удар, с който направи 1:1.

В 36-ата минута Иконе преодоля Дрейер, но попадението не бе зачетено заради засада. Две минути по-късно "Лил" все пак възстанови аванса си. Топката попадна във Фонте, който с удар от границата на наказателното поле покачи на 2:1.

В 59-ата минута Иконе бе точен за 3:1 с директен изстрел от пряк свободен удар, а в добавеното време Брадарич оформи крайния резултат. 

Следващият мач на "Лил" е в четвъртък, когато в реванш от 1/16-финалите на Лига Европа французите гостуват на "Аякс". Срещата ще бъде излъчена на живо по RING от 19:55 ч. Нидерландците спечелиха първия мач с 2:1.