на живо

"Лил" удържа върха във Франция след равенство със "Страсбург"

"Мастифите" са без загуба в девет поредни мача

Reuters

Отборът на "Лил" ще запази първото си място в класирането на френската Лига 1 и след 27-ия кръг, въпреки че стигна само до равенство 1:1 при домакинството си на "Страсбург". "Мастифите", които са непобедени в последните си девет мача и са спечелили седем от тях, са с актив от 59 точки, докато "Пари Сен Жермен" е втори с 57.

"Страсбург" поведе в резултата в 36-ата минута. Людовик Ажорк получи топката от Фредерик Жилбер и с мощен шут се разписа за 1:0. Само две минути по-късно голмайсторът пропусна да увеличи преднината на гостите.

Снимка: Reuters

Домакините бяха близо до изравняване преди почивката с удар на Свен Ботман под гредата, но вратарят на гостите отби топката. Жонатан Иконе пък пропусна на два пъти през второто полувреме и "Лил" бе само на четири минути от третата си загуба за сезона, когато водачът в Лига 1 бе спасен от Жозе Фонте. Португалецът засече с глава центриране на Бенжамен Андре в 86-ата минута и вкара за крайното 1:1.

Равенството изкачи "Страсбург" с една позиция до 15-а. Отборът е с 30 точки и пет повече от намиращия се в зоната на изпадащите "Ним".

В 22 ч. по RING е голямото дерби на кръга между "Олимпик" Марсилия и "Олимпик" Лион.