на живо

Луис Енрике: Меси се нуждае от почивка

Getty Images/Guliver Photos

Барселона пристигна в САЩ за мачовете си от International Champions Cup без супер-звездата Лионел Меси. Малко след кацането на американска земя треньорът на "каталунците" направи първото си изявление преди турнето:

"Сезонът за Меси бе почти вечен и той се нуждае от почивка. Меси не е с нас в Щатите, защото е във ваканция и нямам намерение да променям това, колкото и да е важно това турне"

Припомняме, че след изтощителния сезон в Европа, Меси игра с Аржентина и до самия край на Копа Америка, където загуби финала след дузпи.

Луис Енрике говори и за целите пред Барселона, след като миналия сезон отборът постигна требъл от трофеи:

"Първо искам да спечеля още 3 титли през 2015г. Не си правя сметки дали ще е спокоен сезон или не. Единственото ми предизвикателство е да вляза в историята. Искам да постигна нещо, което никой друг не е успявал. Това е моят стимул"

Треньорът обяви, че няма намерение да дава под наем новото попълнение Арда Туран, който няма право да играе за Барселона в следващата половин година. Енрике каза, че иска турчинът да е с отбора, макар и ФИФА да постанови, че той няма право да участва дори в контролите.

На International Champions Cup Барселона играе с ЛА Галакси, Манчестър Юнайтед, Челси и Фиорентина, съответно на: 22, 25, 29 юли и 2 август. Всички мачове ще можем да гледаме пряко по Ring.bg