на живо

Лусиано Вието се развихри и прати "Валенсия" на 1/4-финал за Купата (ВИДЕО)

Аржентинецът оформи хеттрика си с фамозен гол от 42 метра

Лусиано Вието се развихри и прати "Валенсия" на 1/4-финал за Купата (ВИДЕО)

Новото попълнение на "Валенсия" Лусиано Вието стана герой за отбора си в мача за Купата на Краля на Испания срещу гостуващия "Лас Палмас". Аржентинецът вкара хеттрик за "прилепите" при победата с 4-0, с която тимът безпроблемно се класира на 1/4-финал в турнира.

След 1-1 в Гран Канария, интригата на "Местая" бе налице, но "Валенсия" излезе устремен да си свърши работата бързо. След няколко пропуска, в 30-та минута прекрасна контра на домакините бе завършена в мрежата от Вието. Това бе първи гол за нападателя в официален мач от декември 2016 г. насам.

Попадението явно свали огромна тежест от плещите му, защото той заигра още по-разкрепостено и в началото на втората част вече даде допълнителна преднина на своите с втори гол. Скоро след това съпротивата на "Лас Палмас" тотално рухна.

Полузащитникът Неманя Максимович направи резултата 3-0 в 54-та минута, като това бе първи гол с екипа на "Валенсия" за бившия футболист на "Астана".

Един от най-красивите мигове в мача дойде в 66-та минута, когато Лусиано Вието оформи хеттрика си с фамозен гол от 42 метра. Аржентинецът видя, че вратарят бе излязъл няколко метра пред голлинията си и без забавяне, с прецизен шут прати топката в мрежата почти от центъра.

С успеха "Валенсия" стана вторият отбор, класирал се на 1/4-финал за Купата на Краля. Малко по-рано същия ден това постигна и "Атлетико" Мадрид.