на живо

М като Марадона: В Лига 1 почетоха легендата по оригинален начин

"Страсбург" и "Рен" не се победиха в първи мач от 12-ия кръг във Франция

Футболистите от френската Лига 1 ще почетат паметта на аржентинската легенда Диего Марадона по атрактивен начин. Подобно на тимовете от всички други големи първенства в света, и играчите във Франция ще запазят минута мълчание.

Те обаче ще се подредят в централния кръг на терените като буквата М - първата от фамилията на починалия в сряда (25 ноември) световен шампион с Аржентина от 1986 г. 

Футболистите на "Страсбург" и "Рен" вече демонстрираха как се случва това. Двата тима завършиха 1:1 в 12-ия кръг на Лига 1.

"Смъртта на Диего Марадона е шок за целия футболен свят. Той беше легенда, която накара милиони деца по света да мечтаят да станат футболисти, да бъдат запленени от най-популярния спорт в целия свят. Неговите успехи на терена вдъхновиха много поколения. След като беше обявена новината за смъртта му, съболезнованията заваляха от целия свят. Фенове, футболисти, клубове, институции... Всички изпитваме огромна болка.

В този момент във Франция решихме да му отдадем почит по време на 12-ия футболен кръг. В негова чест протоколът преди мачовете в Лига 1 и Лига 2 ще бъде променен", пишат от Френската футболна федерация.

До момента футболистите спазваха стриктно социална дистанция, докато чуят първия съдийски сигнал. Сега ще им бъде позволено да се приближат един до друг, за да оформят буквата М.

Това ще се случи и в двата мача, които ще бъдат излъчени пряко по RING днес. От 18:00 ч. ще може да гледате "Олимпик" Марсилия - "Нант", а от 22:00 ч. "Пари Сен Жермен" - "Бордо".