на живо

Мач срещу световния шампион слага край на серията от контроли за "лъвовете"

Последна проверка за "петлите" преди Евро 2020

Lap.bg

С мач срещу световния шампион Франция ще приключи серията от контроли за българския национален отбор по футбол. Тази вечер избраниците на селекционера Ясен Петров гостуват в Париж, а двубоят ще е последна проверка за "петлите" преди старта на Евро 2020.

За България това ще бъде трети мач в рамките на осем дни. "Лъвовете" завършиха 1:1 със Словакия и загубиха с 0:1 от Русия.

"Ще използваме тази възможност да се покажем срещу един от най-големите отбори в света. Имаме много добри млади играчи, на които ще им е полезно. Футболистите ще бъдат подложени на много голямо напрежение срещу такъв съперник", каза преди срещата Петров, като за пореден път призова за подкрепа към националния отбор.

Снимка: Lap.bg

В предишните две контроли той направи редица промени. По всяка вероятност Петров ще продължи тази тенденция и срещу Франция.

Това ще бъде 24-и мач между Франция и България, като балансът е 10 срещу 8 победи за "петлите". Те са в серия от три поредни успеха.

За последно двата тима се срещнаха в София в края на 2017 г. в световна квалификация за мондиала в Русия, спечелена от гостите с 1:0.

"Мачът с България ще завърши втората част от подготовката ни преди мача с Германия на 15 юни. Това е отбор, който се развива по време на мачовете и често играе с трима или петима в защита, с което вероятно ще се сблъскаме и срещу Германия. Именно за това този мач е добър", каза селекционерът на Франция Дидие Дешан преди мача.

Снимка: Lap.bg

Франция попадна в най-тежката група на европейското първенство. Съперници на световния шампион са Германия, защитаващият титлата си Португалия и Унгария.

Европейското първенство започва в петък (11 юни) и ще продължи до 11 юли.

***

Информация за коефициенти за това и други спортни събития можете да намерите на efbet.com