на живо

Мач за историята! Меси пропусна дузпа, а "Барса" се провали в дербито срещу "Еспаньол" (ВИДЕО)

"Блаугранас" загубиха за първи път от август насам

БГНЕС

"Еспаньол" постигна историческа победа с 1:0 над "Барселона" в първа среща между двата тима от 1/4-финалната фаза в турнира за Купата на Краля в Испания. "Синьо-белите" триумфираха в градското дерби за първи път от 2009 година насам, като в предишните 19 сблъсъка бяха загубили цели 16 пъти.

В допълнение - на стадион "Ел Прат" бе спряна и фамозната серия на "блаугранас" от последователни срещи без поражение във всички турнири през настоящия сезон, която остава в историята с числото 29. "Еспаньол" е едва вторият тим, който намира как да победи Меси и компания от началото на кампанията, а другият е "Реал" Мадрид, спечелил Суперкупата на Испания през август срещу "каталунците".

Въпреки че "Барселона" имаше инициативата и по-чистите положения през целия мач, домакините стигнаха до впечатляващия успех с гол на резервата Оскар Мелендо в 88-ата минута. 20-годишният младок демонстрира хладнокръвие и великолепен завършващ удар в наказателното поле, засичайки подаване на десния бек Марк Наваро от фланга. Голът е първи за Мелендо с екипа на мъжкия тим на "синьо-белите".

Сряда вечер определено не бе добра за Лео Меси. Още в първите минути на двубоя той имаше три възможности да стреля от пряк свободен удар, но нито веднъж не уцели вратата. Далеч по-фрапантен обаче бе неговият пропуск в 62-ата минута, когато изпълни дузпа, но вратарят Диего Лопес направи блестящо спасяваме с лявата ръка.

Снимка: БГНЕС

Другият голмайстор на "блаугранас" Луис Суарес започна срещата на резервната скамейка и влезе в игра в 59-ата минута. Уругваецът обаче не получи нито един качествен шанс да демонстрира отличната си голова форма.

Друга част от статистиката, в която "Еспаньол" се разписа с първа победа, са мачовете срещу "Барса" на "Ел Прат", където "синьо-белите" се преместиха през 2009 година. Оттогава насам "Барселона" бе спечелила 6 пъти в 10 мача на това съоръжение, както и в последните 6 дербита на Каталуния.

Снимка: БГНЕС

Наставникът на "блаугранас" Ернесто Валверде, чието име е изписано над вход №89 на "Ел Прат", бе посрещнат с бурни аплодисменти от феновете по трибуните, заради постигнатото като футболист и треньор на "синьо-белите". Сега обаче той трябва да намери начин как настоящият му тим да направи пълен обрат в реванша на "Камп Ноу", който ще се играе на 25 януари и ще бъде излъчен пряко по bTV Action от 22:30.