на живо

Марек Хамшик изпревари Диего Марадона (ВИДЕО)

Наполи даде заявка, че ще е сериозен конкурент на Ювентус

Getty Images/Guliver Photos

"Наполи" победи с 3:0 при гостуването си на "Палермо" и поне временно се изкачи на второто място в Серия "А". Мачът ще се запомни и с факта, че капитанът на неаполитанския отбор Марек Хамшик отбеляза 82-ия си гол в италианския елит и задмина по този показател легендата на клуба Диего Марадона.

Българският национал Ивайло Чочев остана на резервната скамейка за "розово-черните". Дебют начело на "Палермо" направи назначеният във вторник Роберто Де Дзерби, който замени на треньорския пост напусналия Давиде Балардини. Бившият наставник на "Фоджа" обаче изгледа мача от трибуните, тъй като изтърпяваше наказание от миналия сезон. Наставления на сицилианския отбор даваше помощникът му Давиде Посанцини.

През първото полувреме тимът на Маурицо Сари не успя да материализира превъзходството си и голове нямаше. Веднага след почивката Хамшик откри резултата след асистенция на Фаузи Гулам. Това бе 82-ото попадение в Серия "А" за словашкия национал, който вече има с един гол повече от Марадона.

Последва силен период за неаполитанците, които в следващите 18 минути отбелязаха още два гола във вратата на 20-годишния хърватин Йосип Посавец. Хосе Мария Кайехон вкара и двете попадения и вече има общо четири от началото на сезона, като по този начин се изравни на върха в голмайсторската листа с нападателя на "Торино" Андреа Белоти.

Следващото предизвикателство пред "Наполи" е гостуване на "Динамо" Киев в първия кръг от груповата фаза на Шампионската лига. Мачът, който е във вторник от 21:45 часа, ще бъде излъчен онлайн на VOYO.BG.