на живо

Мария Николова и Константин Василев с триумф в най-високото планинско бягане на Балканите

"Adventure Sky Run" събра 159 ентусиасти в природен парк "Рила"

Победители във второто издание на надпреварата "Adventure Sky Run" станаха Мария Николова и Константин Василев. Над сто атлети застанаха на старта в Боровец и премериха сили по 54-километровото трасе, чиято най-висока точка бе връх Мусала. Участниците финишираха на Кирилова поляна, близо до Мальовица. Състезанието бе истиснко изпитание и за най-добрите бегачи, които трябваше да покажат освен отлична физическа подготовка и опит в планината.

Николова финишира за 9 часа, 22 минути и 58 секунди, а Василев премина финалната линия за 7 часа, 33 минути и 25 секунди. От всичките 159 ентусиасти, финишираха 102-ма, а изпитанието беше достъпно за всички.

"Това е едно много хубаво състезание, много добре организирано. Преминава през най-високия връх на Балканите - Мусала. Състезанието е изключително тежко, но в същото време мотивира всеки да изпита какви са му възможностите и да се наслади на хубавите гледки в планината. Едно прекрасно състезание, с много технични участници. Трябва да си подготвен както за изкачванията, така и за спусканията", заяви часове след постижението си в студиото на "Тази неделя" Константин Василев. 

Още за усещането да си част от преживяването в природен парк "Рила", вижте в следващото видео: