на живо

Марсиал: Смешно ми е, когато Ван Гаал започне да крещи

Най-скъпият тийнейджър в историята на футбола вярва, че Ван Гаал помага за развитието му

Луис Ван Гаал и Антони Марсиал
Getty Images

"Ако объркам пас или си спра топката лошо, гласът на Ван Гаал е първият, който чувам. Той моментално започва да крещи по мен", разкри нападателят на Манчестър Юнайтед в интервю за RTL.

"Това ме разсмива, тъй като знам, че всъщност всичките викове са за мое добро. Той иска от мен да съм перфекционист и знам, че само така мога да се развия", добави французинът.

20-годишният нападател до момента се радва на много успешен сезон на "Олд Трафорд". Трансферът му от Монако в края на миналото лято го превърна в най-скъпия тийнейджър в историята на футбола.

Снимка: Getty Images

Въпреки тежестта на всички очаквания към него Марсиал вече има 12 гола с екипа на Манчестър Юнайтед през този сезон.

"Ван Гаал ме предразполага да се развивам все повече. Треньорът ми също така ми дава увереност и самочувствие. До голяма степен благодарение на него периодът ми в Юнайтед започна толкова добре."

"Той е много добър треньор. На външен вид изглежда студен, но всъщност е много добър. Когато печелим, той е щастлив с нас."

Манчестър Юнайтед в момента се намира на шестата позиция в Premier League с равен брой точки с петия Уест Хем и една зад четвъртия Манчестър Сити.

Лидерът и капитан на тима Уейн Рууни е аут от терените, заради контузия в коляното. Това бе причината мениджърът Луис Ван Гаал да заложи на 18-годишния Маркус Рашфорд в атаката на "червените дяволи" заедно с Марсиал и 23-годишния Джеси Лингард по крилата.

Снимка: Getty Images

"Честно казано Рашфорд и Лингард са двама много добри футболисти, които ни помогнаха изключително много през този сезон. Надявам се, че добрата им форма ще продължи и ще завършим на четвърто или трето място в първенството."

Марсиал добави, че няма проблем с позицията на лявото крило, отстъпвайки мястото в центъра на нападението на Маркус Рашфорд.

"Предпочитам да играя в центъра на атаката, но треньорът ме пуска на лявото крило. Явно да играя на тази позиция е по-добре за отбора и за мен. Това е най-важното."

"Работя много здраво в тренировките всеки ден, що се отнася до завършващата фаза. С времето вярвам, че ще прогресирам и ще съм готов да бележа още повече голове."