на живо

Мартин Камбуров призова феновете за подкрепа

Общината в Пловдив даде пари на Локо/Пд/ и Ботев /Пд/

БГНЕС

Капитанът на Локомотив (Пловдив) Мартин Камбуров направи чрез официалния сайт на клуба обръщение към всички привърженици на черно-белите.

Приятели! Локомотивци от всички поколения!
Като капитан се обръщам към вас от името на всички момчета в отбора. В тази тежка ситуация ние избрахме да останем в Локомотив и да спасим клуба. Но без вашето присъствие на стадиона това няма да бъде възможно. А и няма да има смисъл -
Локомотив е велик заради публиката си и само заради нея и заради пълните трибуни си заслужават усилията, които полагат футболисти, треньори и ръководители.
Ние имаме нужда от вас!
Елате в неделя и ни подкрепете!
Бъдете с нас, а ние ще играем за вас!

Мартин Камбуров

В неделя Локомотив (Пловдив) приема Локомотив (София) в първи четвъртфинал от турнира за купата на България.

По-рано през деня  стана ясно, че пловдивските професионални футболни клубове Локомотив и Ботев ще получат по 100 000 лева помощ от общината. Това решиха на днешната си сесия общинските съветници. С 34 гласа "за" и нито един глас против, при четирима въздържали се, те приеха предложението на своя колега от групата на ГЕРБ Гошо Къчков. От общинския бюджет се заделят пари за закупуване на билети за футболни срещи на Локомотив и Ботев.
Според предложението на Гошо Къчков 200-хилядите лева, които вече са гласувани с приетия за 2015-та бюджет, за подкрепа на физическото възпитание и спорта, ще бъдат разделени по равно между двата гранда, като всеки от тях предостави по 10 000
билета, които ще бъдат дарени на пловдивчани по ред и условия,определени от кмета на общината.