на живо

Мбапе: Искам да печеля. Продължавам да преговарям с ПСЖ

Президентът на парижани е убеден, че ще запази младия французин в тима

Reuters

Килиан Мбапе иска да е част от отбор, който печели титли. Това сподели самият той, след като получи наградата си за Най-добър футболист на изминалия сезон в Лига 1. 

Тимът на френския национал - "Пари Сен Жермен", не успя да прибере за четвърта поредна година трофея от шампионата в своята витрина. Първенец на Франция стана "Лил" със само точка преднина. В Шампионската лига пък отборът отпадна на полуфинал от "Манчестър Сити".

"Всички знаят какво ме свързва с ПСЖ. Винаги ще бъда благодарен на президента и на всички треньори с които работих. Искам да печеля. Чувствам, че се намирам на място, където мога да го направя. Чувствам, че съм част от стабилен проект. Живея само за футбола и това е важно за мен", заяви Мбапе пред "Канал+".

Снимка: Reuters

Мбапе разкри, че все още не е подновил договора си с парижани. Контрактът на 22-годишният французин изтича през лятото на 2022 г., а желаещите да го имат в редиците си са много - "Реал" Мадрид, "Манчестър Сити", "Ювентус", "Манчестър Юнайтед".

"Говорим с ръководството. Ще видим какво ще се получи. Но съм доволен от изминалия сезон. Шефовете знаят колко е дълбока връзката ми с отбора, с града, със страната. Ще видим какво ще стане", допълни Мбапе, който през сезона отбеляза 42 гола в 47 мача за парижани.

От друга страна президентът на ПСЖ Насер Ал-Хелайфи е оптимист за бъдещето на нападателя в тима.

Снимка: Reuters

"Не съм притеснен изобщо. Килиан е футболист на ПСЖ и ще остане футболист на ПСЖ", отсече той след последния мач на парижани.

Мбапе премина на "Парк де пренс" през 2017 г. от "Монако".