на живо

Мбапе не е очарован, че Гризман го прати в "Нюкасъл" за 134 млн. евро (ВИДЕО)

"Там не е много топло", заяви младият французин

Getty Images

Килиан Мбапе отива в "Нюкасъл" за трансферната сума от 134 млн. евро. Звучи като нещо напълно невероятно, предвид колко са желаещите да притежават младия френски футболен талант.

Само че съотборникът му в националния тим Антоан Гризман има други планове и ги осъществява с помощта на интернет и популярна игра за развиване на отбори. В нея нападателят на "Барселона" управлява завършилия на 12-то място в последния сезон на английската Висша лига "Нюкасъл".

Снимка: Getty Images

В ръцете на Гризман "свраките" печелят титлата, Купата на футболната асоциация, Къмюнити шийлд, Шампионската лига и Суперкупата на Европа. А за това им помага Мбапе, който пристига в отбора срещу сумата от 134 млн. евро.

"Какъв "Нюкасъл"? Там не е много топло май", не беше впечатлен нападателя, който в момента има договор за още година с "Пари Сен Жермен". 

Усилено се говори, че в близките месеци Мбапе ще напусне парижкия тим и ще предприеме ново предизвикателство. Като най-заинтересовани от услугите на футболиста се посочват "Реал" Мадрид, "Манчестър Юнайтед", "Манчестър Сити" и "Ювентус". Те са сред малкото, които могат да платят трансферна сума за играча на "Пари Сен Жермен". В момента рекордът за най-скъп футболист се държи от Неймар, който през 2018 г. премина от "Барселона" в ПСЖ за 222 млн. евро.

Иначе сега Мбапе е фокусиран върху националния отбор и представянето на европейското първенство. Преди това обаче световните шампиони от Франция ще играят контролен мач с България. Срещата е на 8 юни в Париж