на живо

Мемфис Депай блести с асистенция от легнала позиция

"Олимпик" Лион не греши в битката за титлата в Лига 1

Twitter

"Олимпик" Лион записа ценна минимална победа срещу намиращия се в криза "Рен" и не допусна нова грешна стъпка в битката за титлата във Франция.

Отборът на Руди Гарсия се наложи с 1:0 и наруши тенденцията домакинът да не побеждава, която се забелязва в последните 8 двубоя от съперничество между тези два тима.

"Хлапетата" стигнаха до успеха с много силна игра през второто полувреме, през което тотално надиграха съперника, който има само една победа от началото на 2021 година. Победният гол реализира Усем Ауар в 74-ата минута, когато мароканският защитник на "Рен" Найеф Агер падна на земята след сблъсък с Мемфис Депай и очакваше да бъде отсъдено нарушение. Вместо това играта продължи, а Депай от легнало положение направи 8-ата си асистенция от началото на сезона.

"Червено-черните" удължиха серията си от поредни загуби на 5 мача във всички турнири и продължиха пропадането си под ръководството на временния наставник Филип Бизол. Той застана начело на "Рен" след оставката на Жюлиен Стефан. Според френските медии до часове за треньор на отбора ще бъде обявен бившият наставник на "Олимпик" Лион Бруно Женезио.