на живо

"Милан" би "Палермо" и излезе втори в Италия

В герой за "росонерите" се превърна резервата Джанлука Лападула

"Милан" постигна труден успех с 2:1 срещу "Палермо" в мач от 12-ия кръг на Серия "А". В герой за "росонерите" се превърна резервата Джанлука Лападула, който се разписа в 82-ата минута. Преди това Сусо даде преднина на гостите в 15-ата минута, а Илия Несторовски изравни в 72-ата минута.

Българският национал в редиците на "Палермо" - Ивайло Чочев, остана резерва и не се появи в игра.

Испанецът Сусо се възползва от грешка на Йосип Посавец в 15-ата минута и даде аванс на "Милан", отбелязвайки втория си гол за сезона. До края на първата част домакините от Сицилия се опитаха да изравнят, но без успех.

Второто полувреме обаче "Палермо" се преобрази и тръгна много по-мощно в атака. Така в 72-ата минута Диаманти изведе Несторовски, който изпревари Алесио Романьоли и прати топката зад гърба на Джанлуиджи Донарума за 1:1. Попадението бе трето поред за македонеца, който е вкарал шест от всичките девет гола на своя тим през този сезон.

"Росонерите" реагираха мигновено и на няколко пъти се наложи хърватският страж на домакините да спасява вратата си.

В 82-ата минута Сусо стреля от границата на наказателното поле, топката стигна до Лападула, който с майсторско изпълнение с пета прати топката в далечния ъгъл за 2:1.

Успехът срещу "розово-черните" изведе "Милан" до второто място в първенството с актив от 25 точки. Тимът на "Рома" има 23, но и мач по-малко.

След победата си над "Киево" с 2:1, шампионът "Ювентус" остава на върха в Италия с има актив от 30 точки.