на живо

"Милан" най-сетне показа характер и зарадва тифозите на "Сан Сиро" (ВИДЕО)

Дженаро Гатузо спечели за първи път като треньор на "росонерите"

БГНЕС

"Милан" постигна първа победа в Серия "А" от началото на ноември, след като спечели домакинството си на "Болоня" С 2:1. Това е първи успех за "росонерите" под ръководството на Дженаро Гатузо, както и едва трети в последните 11 шампионатни срещи. Пред полупразните трибуни на "Сан Сиро" домакините стигнаха до трите точки с много усилия, а и двете попадения във вратата на съперника бяха дело на Джакомо Бонавентура.

За разлика от злополучния двубой срещу "Беневенто" преди седмица (2:2), когато "червено-черните" играха с трима централни защитници, този път Гатузо бе избрал схема 4-3-3. Никола Калинич започна на върха на атаката, подпомаган от Фабио Борини и Сусо, а в халфовата линия бяха Франк Кеси, Рикардо Монтоливо и Бонавентура. Тимът на "Болоня" също излезе в 4-3-3, след като не бе допуснал загуба в последните си три срещи от калчото.

Домакините започнаха с повече желание и поведоха още в 10-ата минута. Калинич спечели единоборство с Филип Хеландер, а топката попадна в Бонавентура. Той нанесе неособено силен удар, но рикошет в краката на Джанкарло Гонсалес заблуди вратаря Антонио Миранте - 1:0.

"Болоня" трудно стигаше до наказателното поле на съперника, но още при първата си по-стойностна атака успя да изравни. Вкаралият три гола с екипа на "Милан" в шампионата през сезон 2014/15 - Матия Дестро, финтира Матео Мусакио на границата на наказателното поле, а впоследствие асистира на Симоне Верди. Юношата на "росонерите" бе оставен непокрит и с перфектен завършващ удар вкара за пети път през кампанията.

Снимка: БГНЕС

През второто полувреме "Милан" не игра добре, но с хъс и непримиримост стигна до скъпоценен победен гол. Това се случи в 76-ата минута, когато Борини центрира отлично, а Бонавентура бе пласиран перфектно и отново изпрати топката във вратата. Халфът бе точен за трети път в последните два мача от първенството и общо за четвърти път през сезона.

"Росонерите" отново доказаха, че от чисто статистическа гледна точка "Болоня" продължава да е един от най-удобните им съперници. Това бе 11-а победа за миланския гранд в последните 16 двубоя с "червено-сините" на ниво Серия "А". "Милан" също така спря негативната серия от поредни домакински срещи без отбелязан гол. За последно "червено-черните" бяха вкарвали пред своите тифози на 20 септември, но сега ги зарадваха с две попадения и успех.

Снимка: БГНЕС

Чрез него "Милан" събра 24 точки, измествайки "Фиорентина" от седмото място в класирането. Изоставането спрямо шестия "Сампдория" е 3 точки, но "моряците" са и с мач по-малко. "Болоня" загуби за първи път от 4 ноември, но запазва деветата си позиция с актив от 21 точки.