на живо

"Милан" ще играе в Лига Европа след разгром над "Фиорентина"

"Червено-черните" спуснаха завесите на сезона с 5-1 пред 60 хиляди зрители

"Милан" ще играе в Лига Европа след разгром над "Фиорентина"

"Милан" победи "Фиорентина" с 5-1 и затвърди окончателно 6-о си място в крайното класиране на Серия А. По този начин отборът на Дженаро Гатузо ще играе в групите на Лига Европа през идния сезон.

Джовани Симеоне даде аванс на "Фиорентина" в 20-а минута на мача на Сан Сиро с 14-ия си гол за сезона и това временно измести домакините от 6-то място. Само 3 минути по-късно обаче 60 хиляди зрители по трибуните бяха на крака, когато Хакан Чалханоглу вкара за 1-1 от свободен удар. При нарушението обаче играчите на гостите протестираха, тъй като останаха леки съмнения дали Херман Пецела наистина направи фаул.

В края на първата част Чалханоглу сътвори перфектна асистенция за Патрик Кутроне, който вкара за 2-1.

На почивката вратарят на "Фиорентина" Марко Спортиело бе принудително заменен от младия поляк Драговски. Освен това бранителят Пецела също напусна, а това бе трета смяна за гостите, след като през първата част бе заменен и другият централен защитник - Витор Уго. Това доведе до тотален срив в отбраната на гостите.

Никола Калинич вкара за 3-1 малко след подновяването на играта, а в основата на гола отново бе Чалханоглу. В 59-а минута турчинът асистира за четвъртия гол на своите. Отбеляза го Патрик Кутроне, който закръгли сметката си за сезона на 10 гола в Серия А.

Крайното 5-1 бе оформено от страхотен гол на Джакомо Бонавентура.

"Милан" се класира на 6-то място в Серия А, докато "Фиорентина" остана на осма позиция и извън квотите за Европа.