на живо

Милан в битка за европейски футбол догодина

На живо: Интер - Емполи 19:00 ч. по RING; Болоня - Милан 21:45 ч. по RING

Диавара и Бонавентура в кадър от мача между Милан и Болоня през януари. Снимка: Getty Images

Милан излиза във важно гостуване срещу Болоня днес на "Стадио Ренато Дал'Ара", което ще даде до голяма степен отговор на въпроса дали "росонерите" ще играят европейски футбол през следващия сезон. Мачът ще бъде предаван пряко по RING от 21:45 ч.

Балотели отправя удар при равенството на Милан с Фрозиноне. Снимка: Getty Images

"Росонерите" изгубиха шестото място, даващо право на участие в Лига Европа, за сметка на Сасуоло и вече изостават с една точка. В миналия кръг на Серия "А" възпитаниците на Кристиан Броки записаха равенство 3-3 у дома с Фрозиноне. 

От своя страна Болоня има цели пет загуби в последните си осем мача, но "диша спокойно" на 14-ото място в подреждането с шест точки над зоната за изпадащи два кръга преди края. 

През януари Милан загуби у дома с 0-1 на "Сан Сиро" от Болоня в първия мач между двата тима за годината. Тогава попадението отбеляза Емануеле Джакерини, който и в момента е водеща фигура в състава на Роберто Донадони. 
Снимка: Getty Images

Същевременно другият милански гранд - Интер, излиза срещу Емполи в 37-мия кръг на Серия "А". Мачът е с начален час 19:00 и също ще бъде предаван пряко по RING.