на живо

Мирела Демирева: Работих много! Стискайте ми палци!

"Понякога човек се готви цял живот за един опит в точния момент", заяви финалистката в скока на височина на олимпийските игри в Токио

Lap.bg

България има своята финалистка в леката атлетика на олимпийските игри в Токио! Сребърната медалистка от Рио де Жанейро през 2016 г. - Мирела Демирева, успя да преодолее квалификационната норма в скока на височина - 195 см, и в събота (7 август) отново ще излезе на олимпийския стадион в Япония.

При това го направи, подобрявайки с 4 см най-доброто си постижение за сезона. 

"За мен финалът е щастие. Това са 5 години работа, постоянно искане, труд. Може да се трудиш и да не развиеш потенциала си. Щастлива съм, че съм тук, че мога да скачам на финала. Имам шанс", заяви Демирева минути след като квалификацията приключи.

Снимка: Lap.bg

"Тежко е, но все пак са олимпийски игри. Първите 14 влизат на финал. Условията са еднакви за всички. Не се панирах. В крайна сметка... Какво правя тук?! Исках да скачах на финал. Дадох всичко от себе си. Знаех, че ще ми трябва лично постижение, ако искам да се боря на финалите. Знам, че е в мен. Понякога човек се готви цял живот за един опит в точния момент, на точното място. Защо да не ми се случи тук?! Добре се чувствам. Този сезон търся ритъма си. Но имам шанс, ще дам всичко от себе си. Работила съм много. Стискайте ми палци!", призова тя.

Демирева е единствената българска финалистка в леката атлетика на Игрите в Токио. Останалите 4 български представители - Инна Ефтимова (спринт 100 и 200 м), Ивет Лалова (200 м), Тихомир Иванов (скок височина) и Габриела Петрова (троен скок), не се класираха за разпределението на медалите. 

Снимка: Lap.bg

"Леката атлетика е един от най-красивите спортове. Конкуренцията е изключително голяма. Всички, които бяхме тук, много сме се трудили, бяхме подготвени, но... Конкуренцията е различна в различните дисциплини. Някой път просто се пада да нямаш ден. Смятам, че атлетиката изглежда достойно на тези олимпийски игри, въпреки всичко", категорична е българката. 

Тя е щастлива от самото присъствие на олимпийските игри в Токио, които бяха отложени с година заради пандемията от коронавирус, а сега се провеждат при строги мерки.

Снимка: Lap.bg

"Като много хора, и аз имах нелека година, изолация, тренирах сама. Когато дойдох тук, бях много щастлива, защото имаше много хора, спортисти. Правя любимото си нещо - участвам на състезания. Доста трудно се намират състезания този сезон. Гледам да съм благодарна и да присъствам. Самият факт, че има олимпийски игри, смятам, че е постижение", заяви Демирева.