на живо

"Мислите, че лъжа?" Болт показа контузеното си бедро

Обикновено не занимавам хората с медицински снимки, отсече Светкавицата

Юсейн Болт публикува медицинско доказателство за контузията, която го повали в последното състезание в кариерата му - в щафетата на 4 по 100 метра от световното първенство в Лондон. Така Светкавицата от Ямайка отговори на всички, които се съмняваха дали наистина е получил травма или просто е симулирал, за да не загуби. След бягането Болт се отдаде на партита в британската столица и това засили още повече съмненията. 

Юсейн използва профила си в "Туитър" и показа снимка от скенера, която показва сериозно увреждане на бедрения мускул. "Чакат ме три месеца рехабилитация", написа осемкратният олимпийски шампион.

Той допълни, че обикновено не занимава феновете си с медицинска документация. "За съжаление обаче трябваше да слушам как някакви хора поставят под съмнение моята контузия. Никога не съм лъгал. Благодаря за подкрепата. Време е за почивка, преди да отворя следващата глава в живота си."

Срокът за възстановяване означава, че Болт пропуска възможността да играе за легендите на "Манчестър Юнайтед" срещу "Барселона". Мачът е насрочен за 2 септември на "Олд Трафорд". Бившият вече спринтьор не крие пристрастията си към "червените дяволи".