на живо

Мюлер и Хумелс се завръщат в отбора на Германия

Двамата не са играли за Бундестима от ноември 2018 г.

Световните шампиони от 2014 г. Томас Мюлер и Матс Хумелс ще бъдат част от състава на Германия за европейското първенство по футбол това лято. От германския футболен съюз обявиха списъка с 26-има футболисти за Евро 2020, в който личат имената на опитните играчи на "Байерн" Мюнхен и "Борусия" Дортмунд.

В началото на 2019 г. селекционерът на Бундестима Йоахим Льов съобщи, че повече няма да разчита на Мюлер, Хумелс и Жером Боатенг, а ще даде шанс за изява на млади футболисти в националния отбор.

2 години и 2 месеца по-късно обаче Льов е преосмислил своето решение и първите двама отново ще облекат бялата фланелка, за да защитават честта на родината си. Последният им мач за Бундестима бе през ноември 2018 г. - срещу Нидерландия в Лигата на нациите. И Мюлер, и Хумелс бяха основни фигури в шампионския отбор от мондиала в Бразилия през 2014 г., като заедно имат общо 170 мача за националната фланелка.

Друг позабравен играч, който ще бъде част от Бундестима през лятото, е нападателят на "Монако" Кевин Фоланд.

За Евро 2020 Льов няма да може да разчита на контузените Марк-Андре Тер Стеген и Марко Ройс.

На турнира Германия ще бъде в определяната за "Група на смъртта" Група 6, където са още световният шампион Франция, европейският първенец Португалия и Унгария.

Последният срок, в който страните-участнички могат да обявят имената на своите избраници, е 1 юни. Европейското първенство ще се проведе в 11 града по целия континент между 11 юни и 11 юли.

Пълният състав на Германия за Евро 2020

Вратари: Бернд Лено, Мануел Нойер, Кевин Трап

Защитници: Матиас Гинтер, Робин Госенс, Кристиан Гюнтер, Марсел Халстенберг, Матс Хумелс, Лукас Клостерман, Робин Кох, Антонио Рюдигер, Никлас Зюле

Халфове и нападатели: Емре Джан, Серж Гнабри, Леон Горецка, Илкай Гюндоган, Кай Хаверц, Йонас Хофман, Йосуа Кимих, Тони Кроос, Томас Мюлер, Джамал Мусиала, Флориан Нойхаус, Лерой Сане, Кевин Фоланд, Тимо Вернер