на живо

Модрич и Ковачич зад пианото. Звездите на Хърватия пеят след европейското (ВИДЕО)

Двамата хърватски национали се забавляват на крайбрежието на Адриатическо море

Reuters

Какво правят част от футболистите, за които европейското първенство приключи по-рано? Хърватите Лука Модрич и Матео Ковачич например... пеят. 

Двамата все още не са се върнали при клубните си отбори (съответно "Реал" Мадрид и "Челси") и имат време за почивка, след като "ватрените" отпаднаха от борбата за титлата на Стария континент на осминафинал. 

Те предпочитат да отмарят не на екзотични дестинации, а в родината си, на брега на Адриатическо море. В Задар двамата посетиха знаменития ресторант на Ерик Павин, в който са гостували и други звезди на спорта, като Михаел Шумахер и Новак Джокович.

Собственикът не изневери на атрактивния си стил и покани футболистите зад пианото, а там... настроението си каза думата. Модрич, Ковачич и Павин запяха песента "Нека целият този свят" от мюзикъла от 70-те години на ХХ век "Ялта, Ялта", игран в бившата югославска република. 

Модрич дори се включи с няколко тона на пианото. 

Въпреки, че е част от мюзикъл, който разказва за срещата на Уинстън Чърчил, Франклин Рузвелт и Йосиф Сталин след Втората световна война, посланието на песента не е политическо. В нея се пее за страна, която я чака светло бъдеще.