на живо

"Монако" пречупи "Нант" и се утвърди в топ 4 (ВИДЕО)

"Монегаските" спечелиха с 2:1 като гости

"Монако" пречупи "Нант" и се утвърди в топ 4 (ВИДЕО)

"Монако" се утвърди в топ 4 на Лига 1, след като спечели с 2:1 като гост на "Нант" в среща от 22-ия кръг на френското първенство.

"Монегаските" доминираха през първата част на "Стад де ла Божуар", но откриха резултата чак в добавеното време, когато Гийермо Марипан се разписа с глава. За чилийския централен защитник попадението бе четвърто в последните пет мача.

"Монако" удвои аванса си в 60' чрез Кевин Фоланд. Така нападателят, дошъл през лятото от "Байер" Леверкузен, вече има 11 попадения от началото на кампанията.

В 73' задачата на домакините се усложни с изгонването на капитана Никола Палоа заради оспорване на съдийско решение. "Нант" обаче намери сили за намаляване на изоставането си - десетина минути по-късно резервата Рено Едмон бе точен.

"Канарчетата" опитаха да осъществят натиск до края, въпреки численото превъзходство на съперника, но резултатът остана непроменен - 2:1 за "Монако".

С успеха тимът на Нико Ковач събра 42 точки на четвъртата позиция, като вече има 6 пункта повече от петия "Рен", който е с мач по-малко. "Нант" е точно над зоната на изпадащите с 18 точки.

В следващия кръг "Монако" приема "Ница", докато "Нант" е гост на "Сент Етиен".