на живо

"Монако" триумфира в зрелищен голов трилър срещу "Ним" (ВИДЕО)

Александър Головин блесна с хеттрик за победата

"Монако" триумфира в зрелищен голов трилър срещу "Ним" (ВИДЕО)

"Монако" постигна седма поредна победа във френската Лига 1. "Червено-белите" запазиха 100-процентовия си баланс през 2021 г., постигайки изключително драматичен успех с 4:3 при гостуването си от 24-я кръг на последния в класирането "Ним".

Гостите изпуснаха преднина от две попадения през първото полувреме и все пак намериха сили и желание, за да продължат преследването на първите три отбора в класирането - ПСЖ, "Олимпик" Лион и "Лил". Отборът от княжеството успя и да вземе реванш срещу "крокодилите", които бяха спечелили предходните си две домакинства в съперничеството.

Снимка: Getty Images

Сензационен мач за "Монако" изигра Александър Головин. 24-годишният руснак, който лекуваше контузия четири месеца между септември и януари, шокира дори своите съотборници, отбелязвайки първи хеттрик в кариерата си, към който прибави и асистенция. Головин откри резултата още в третата минута, а само девет по-късно удвои преднината с брилянтен мощен изстрел от малък ъгъл. Третото си попадение бившият играч на ЦСКА Москва вкара от коварно изпълнен пряк свободен удар в 62-ата минута, извеждайки своя тим напред в резултата за втори път в мача.

Това се наложи, след като "монегаските" за пореден път през сезона демонстрираха разпиляна и неубедителна игра в защита в средата на първата част. В 23-ата минута Люка Дю ознаменува с попадение своя мач №200 във френския шампионат, а в 32-ата звездата на "Ним" Зинедин Ферат изравни за 2:2 след поредна хаотична реакция от гостите, водени от Нико Ковач.

Снимка: Getty Images

През второто полувреме обаче момчетата на хърватския специалист отново наложиха своята игра и все пак стигнаха до успеха. Макар че съществуваше реална възможност за повторение на случилото се през първата част, след като Кевин Фоланд направи резултата 4:2 в 77-ата минута, получавайки асистенция от Головин. Германският нападател вече има 12 шампионатни през сезона.

Но само четири минути след това появилият се като резерва Никлас Елиасон реализира след изящно изпълнение на пряк свободен удар от 20 метра. Най-добрият шанс за изравняване в последните минути пропусна полузащитникът Ламин Фомба.

Снимка: Getty Images

Макар и Уисам Бен Йедер да нямаше ден и да бе заменен в началото на второто полувреме, за сетен път през кампанията "Монако" съумя да надвкара опонента си. Остават обаче съмненията за възможностите на "червено-белите" в защита, които ще бъдат подложени на много по-сериозни изпитания в дербитата срещу останалите лидери.

Отборът от княжеството е третият в историята на Лига 1, спечелил всеки от първите си 7 шампионатни двубоя за календарната година, след "Страсбург" през 1935 и "Реймс" през 1949 г. Успехът на "Стад де Костиер" бе и пети последователен за "монегаските" при визита в първенството.

Снимка: Getty Images

"Ним" загуби осмо поредно домакинство, изравнявайки негативния рекорд в Лига 1 на "Мец" от 2017 и на "Тулуза" от 2020 г. "Крокодилите" продължават да са с най-пропускливата отбрана в шампионата, която вече е инкасирала 51 гола само за 23 мача.

В историята на Лига 1 няма отбор, който с толкова малък актив - 15 точки, на този етап от сезона, е съумявал да оцелее. "Ним" остава последен в класирането, а "Монако" продължава да притиска челната тройка, събирайки 48 точки и надявайки се на грешки от "Лил" и "Пари Сен Жермен".