на живо

"Монпелие" нанесе първа загуба на "Олимпик" Лион

Двата тима завършиха срещата с по 10 души

"Монпелие" победи "Олимпик" Лион с 2:1 в отложен мач от Лига 1 и по този начин остави "хлапетата" с четири точки на незавидното 11-о място в класирането.

Загубата е първа за тима на Руди Гарсия от началото на кампанията, докато "Монпелие"  спечели втори пореден мач и заема 5-ата позиция във временното подреждане.

Още преди почивката червен картон си изкара звездата в полузащитата на "Лион" Усем Ауар, който в този двубой бе с капитанската лента.

Два гола на "Стад дьо ла Мосон" вкара Тежи Савание. Той бе точен в 38-ата минута от дузпа и в 59-ата след асистенция на Ристич.

В 81-ата минута ветеранът Виторино Илтон от "Монпелие" също бе изгонен за грубо нарушение в наказателното поле, а Мемфис Депай реализира отсъдената дузпа.

До края полуфиналистът в последното издание на Шампионската лига не успя да избегне поражението.

В следващите два дни ще бъдат изиграни още два отложени мача от Лига 1. В сряда шампионът ПСЖ ще търси първа победа от началото на сезона при домакинството си на "Мец", а в четвъртък "Олимпик" Марсилия приема у дома "Сент Етиен". Срещите са от 22 ч. и ще бъдат излъчени по RING.