на живо

Надал съди бивш френски министър заради допинг-скандал

Розелин Башло обвини испаницът, че е прикривал употреба на допинг с контузия

Getty Images

Рафаел Надал изрази готовност да подаде съдебен иск срещу бившата министърка на спорта и здревеопазването на Франция - Розелин Башло заради изказването ѝ, че испанецът "със сигурност" е бил уличен в употреба на допинг през 2012 г.

Преди седмица Башло изрази съмнения, че дълготрайните контузии на Надал през през периода се дължат само на физически дискомфорт. "Седем месеца извън спорта за Рафаел през 2012 година? Несъмнено ставаше дума за допинг. Той беше дал положителна проба, но се скри зад оправдания с контузии", заяви Башло.

През 2012 година Надал бе извън кортовете за седем месеца заради контузия, след като отпадна във втория кръг на "Уимбълдън".

Испанският тенисист заяви, че подобни изказвания не подхождат на "министър от голяма и велика страна като Франция".

"В миналото не съм искал да съдя хора за подобни неща, защото не съм мислил, че са били сериозни. Един министър от Франция обаче трябва да бъде сериозен и този път ще заведем дело срещу нея. И ще направим същото с всеки, който прави подобни коментари, защото вече ми идва твърде много", каза Надал след класирането си за третия кръг на мастърса в Индиън Уелс.