на живо

"Наполи" и "Лацио" зарадваха конкурентите си

Двата тима завършиха наравно 1:1 на "Сан Паоло"

"Наполи" и "Лацио" завършиха наравно 1:1 в дербито от 12-ия кръг на Серия "А". Гостите трябва да са доволни, че си тръгват с точка от "Сан Паоло", тъй като съперникът им бе по-активният отбор през голяма част от срещата.

Първото полувреме беше равностойно, с положения и пред двете врати. "Наполи" и "Лацио" обаче се оттеглиха на почивката при нулево равенство, оставяйки интересното за вторите 45 минути.

Те започнаха с качествен футбол и ранен гол. В 52' капитанът на домакините Марек Хамшик навлезе в наказателното поле на "Лацио" и със силен шут прати топката в долния десен ъгъл - 1:0.

В ответната атака гостите стигнаха до изравнително попадение, дело на Кейта Балде. Вина за гола има стражът на "Наполи" Хосе Рейна, който не се намеси адекватно.

До края на двубоя "Наполи" хвърли всичко е търсене на победата, но не съумя да отбележи. Наставникът на "партенопейте" Маурицио Сари направи три офанзивни смени - Габиадини, Ел Кадури и Алан смениха Инсиние, Кайехон и Хамшик. Това обаче също не даде резултат и двата тима поделиха точките.

Така "Наполи" остава на пето място във временното класиране с актив от 21 точки, една по-малко от 4-ия "Лацио".