на живо

Наполи изравни 28-годишен клубен рекорд (ВИДЕО)

Престижна победа за неаполитанците на "Олимпико" в Рим

Getty Images/Guliver Photos

Наполи запази лидерската позиция в Серия "А" и след 23-я кръг. Грандът от Неапол спечели гостуването си на Лацио с 2:0, постигайки седма поредна шампионатна победа, с която изравни клубния рекорд от сезон 1987/88 година. Точни за успеха бяха Гонсало Игуаин и Хосе Мария Кайехон. Лацио допусна първо поражение в осем мача в последните два месеца.

Пред полупразните трибуни на стадио "Олимпико" в столицата двубоят започна равностойно, но в 24' гостите поведоха с попадение на Игуаин. Аржентинецът отбеляза седми гол в последните шест мача и общо 23-ти от началото на сезона. Асистенцията бе дело на Хосе Мария Кайехон, който в 27' удвои преднината на своя тим с чудесен завършващ удар.

Извеждащото подаване към испанеца бе направено от Лоренцо Инсиние. 24-годишният нападател е единственият футболист в петте топ европейски шампионати с двуцифрен брой голове (10) и асистенции (10).

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

През второто полувреме Наполи пестеше сили, пазейки преднината си, а Лацио не можа да осъществи траен натиск и да върне интригата. "Римските орли" не бяха губили от 4 декември - 0:2 от Ювентус на "Олимпико".

Наполи записа "дубъл" над столичани през настоящия сезон, след като разгроми съперника с 5:0 през септември. Тимът на Маурицио Сари печели второ поредно гостуване на "небесносините" от първенството.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

В класирането Наполи е лидер с 53 точки - две повече от шампиона Ювентус. Неаполитанците продължават да мечтаят за първо Скудето от 1990 година насам.