на живо

Наполи няма милост, остава лидер в Серия А (ВИДЕО)

Грандът от Неапол постигна шеста поредна победа

Getty Images/Guliver Photos

Наполи продължава да побеждава с лекота в италианската Серия "А". В среща от 22-я кръг отборът от Неапол разгроми Емполи с 5:1 и запази първото си място в класирането. Това е шестият пореден успех на "сините", които отбелязаха пет попадения в един двубой за изумителен седми път през сезона във всички турнири.

За победата обаче Наполи трябваше да прави пълен обрат, след като в 28' Емполи поведе с гол на Леандро Паредес. Само пет по-късно резултатът отново бе равен, след като Гонсало Игуаин засече центриране на Лоренцо Инсиние, отбелязвайки своя 22-и гол за сезона.

В 37' домакините вече имаха преднина след прекрасно изпълнен пряк свободен удар от Инсиние, който за шести път през сезона записа попадение и асистенция в един мач срещу името си.

Още в началото на втората част неаполитанците си осигуриха успеха след автогол на Кампорезе, а в заключителните 10 минути Хосе Мария Кайехон се разписа на два пъти след подавания на резервата Дрийс Мертенс.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Наполи надигра Емполи за първи път от 1997 година и е в серия от шест поредни успеха за първи път от 1988-а, откогато е и рекорда на клуба от 7 последователни победи.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

В класирането Наполи е лидер с 50 точки, а шампионът Ювентус е на втора позиция с 48. На трето място е Фиорентина с 42, а Интер има една по-малко преди дербито срещу Милан, което ще бъде излъчено пряко по bTV Action тази вечер от 21:30.