на живо

"Наполи" отново сбърка и титлата пак отиде при "Ювентус" (ВИДЕО)

"Торино" измъкна 2-2 на "Сан Паоло"

"Наполи" отново сбърка и титлата пак отиде при "Ювентус" (ВИДЕО)

"Ювентус" отново ще бъде шампион на Италия! До това се стига след равенството 2-2 между основния преследвач на "бяло-черните" "Наполи" и "Торино". След него отборът на Масимилиано Алегри вече има 6 точки аванс на върха и 16 гола по-добра голова разлика от втория. Така дори и да загуби последните си два мача "Юве" ще триумфира със Скудетото за седми пореден път, тъй като 16-те гола изглеждат практически необратима преднина.

Почти пълният стадио Сан Паоло видя как "Наполи" повежда в 26-та минута на мача с гол на рожденика Дрийс Мертенс. Белгиецът се възползва от фрапантна грешка на защитника Бурдисо. Домакините обаче започнаха втората част много вяло и в 54-та минута получиха попадение във вратата си. Вкара го Даниеле Базели.

Капитанът Марек Хамшик се появи като резерва за "Наполи" и вкара много красив гол за 2-1 двайсетина минути преди края, но отборът му не съумя да задържи и този аванс. Лоренцо Де Силвестри изравни в 83-а минута след тотално проспиване на ситуацията от защитата на "Наполи".

До края "синьо-белите" не намериха сили за нов гол и ще се утешават с участие в Шампионската лига идния сезон. Шампионската титла отива за "Ювентус".