на живо

"Наполи" подобри клубен рекорд в мач №500 за Хамшик (ВИДЕО)

Тимът от Неапол продължава да играе успешно срещу "Сампдория"

"Наполи" подобри клубен рекорд в мач №500 за Хамшик (ВИДЕО)

"Наполи" постигна победа с 2:0 като гост на "Сампдория" в среща от предпоследния 37-ми кръг на италианската Серия "А". По този начин тимът от Неапол събра 88 точки и подобри клубния рекорд за един сезон от елитната дивизия. Досегашният бе 86 - от предишната кампания 2016/17. "Адзурите" също така продължиха впечатляващата си серия в съперничеството с "моряците" - 5 поредни победи и 14 последователни мача без загуба от 2010 година насам.

Капитанът на "Наполи" Марек Хамшик изигра своя мач номер 500 със синия екип във всички турнири. Словакът достигна фамозната цифра за 11 години, след като се присъедини към клуба през 2007. Хамшик има 120 гола за "неаполитанците", а на стадио "Луиджи Ферарис" влезе в игра като резерва през второто полувреме. Мястото му в титулярния състав бе заето от Пиотр Зиелински.

Още в първите минути гостите отбелязаха гол, но той не бе признат, поради засада на Дрийс Мертенс. Ситуацията бе преразгледана с ВАР, и макар повторенията да не убедиха, че Раул Албиол е докоснал топката при единоборство с Йоахим Андерсен, главният съдия Гавилучи не промени решението си. До почивката удар на Албиол с глава бе отразен от вратаря на домакините Вид Белец, който попадна сред титулярите в последните минути преди срещата, след като Емилиано Вивиано получи контузия на загрявката. В 42-ата минута централният защитник на "Самп" Джанмарко Ферари прати топката в напречната греда, засичайки центриране от корнер, а преди това фалцов шут на Инсиние мина много близо до очертанията на вратата на домакините.

След паузата Инсиние получи златна възможност след находчиво двойно подаване с Мертенс, но ударът на нисичкия неаполитанец от 3-4 метра бе отразен блестящо от Белец. Неаполитанците съумяха да поведат в 72-ата минута. Точен с изстрел от границата на наказателното поле бе Аркадиуш Милик. Полският нападател бе влязъл в игра само 60 секунди по-рано, като вече има 4 гола в калчото за сезона. Второто попадение в двубоя бе дело на Албиол в 80-ата минута. Испанецът надскочи всички в наказателното поле, а ударът му с глава бе прекалено силен, макар Белец да докосна топката на голлинията.

"Наполи" записа 14-а победа в 19 гостувания за сезона. В тях тимът на Сари бе победен единствено от "Фиорентина". От своя страна "Сампдория" загуби едва за четвърти път в 19-те си домакинства. "Моряците" остават на девета позиция, от която не могат да бъдат изместени. В последния кръг те гостуват на СПАЛ, а "Наполи" приема "Кротоне".