на живо

"Наполи" сътвори чудовищен обрат и съхрани шанс за титлата (ВИДЕО)

Неаполитанците с два гола в края срещу "Киево" за 2:1

Getty Images

"Сан Паоло" преживя своя паметен следобед! "Наполи" направи впечатляващ обрат срещу "Киево", отбелязвайки два гола в последните 4 минути на мача за крайното 2:1. С успеха, тимът на Маурицио Сари поддържа дистанцията от 4 точки с първия "Ювентус" в класирането на Серия "А".

Домакините започнаха мобилизирано и търсеха ранен гол, с който да си улеснят задачата. "Летящите магаренца" се бяха подредили достатъчно добре, че да не позволяват положения пред вратата си. Единственото през първото полувреме се откри за Хосе Кайехон, който от вратарското поле не успя да уцели вратата.

В началото на второто полувреме "Наполи" имаше своят златен шанс да поведе в резултата. Фабио Депаоли дръпна Дрийс Мертенс в наказателното поле и беше отсъдена дузпа. Белгиецът застана зад топката, но ветеранът на вратата на гостите Стефано Сорентино отрази изстрела на Мертенс. Домакините се изнервиха още повече и липсата на малко пространства ги караше да бъркат често. Напук на логиката, "Киево" стигна до гол. Отбеляза го резервата Мариуш Степински в 73-та минута. Той се възползва от лош пас на Калиду Кулибали към Лоренцо Тонели.  В този момент голяма част от 50 хиляди на стадион "Сан Паоло" загубиха вяра в скудетото.

То обаче отново е на дневен ред, благодарение на късен щурм, дал чудотворен резултат. Аркадиуш Милик в 89-та минута отбеляза с глава, а този гол отключи невероятен адреналин за всички по трибуните и на треньорската скамейка на "Наполи". Вулканът "Сан Паоло" изригна в третата минута на добавеното време. Топката попадна в краката на Амаду Диавара и той вкара първия си гол в Серия "А". Попадение, което накара всички на стадиона да полудеят от радост. Победата стана факт, а гонката с "Ювентус" няма да спре до тук. "Бианконерите" все пак има аванс от 4 точки на върха в класирането.

Програмата на "Наполи" обаче изглежда доста по-сложна от тази на "Юве" до края на месеца - гостуване на "Милан", домакинство на "Удинезе", гостуване на "Ювентус" и "Фиорентина". Шампионите от своя страна имат мач у дома със "Сампдория", гостуване на "Кротоне", домакинството на "Наполи" и гостуване на "Интер".