на живо

"Наполи" счупи клубен рекорд за победи и остава на върха (ВИДЕО)

СПАЛ се отърва с минимално поражение на "Сан Паоло"

Getty Images

"Наполи" постигна минимален успех с 1:0 над гостуващия СПАЛ в среща от 25-я кръг на италианската Серия "А". По този начин тимът на Маурицио Сари се завърна на върха в класирането на калчото, който отстъпи за броени часове, след като по-рано днес "Ювентус" спечели срещу "Торино". С деветата си поредна победа неаполитанците подобриха клубния рекорд за последователни успехи в един сезон от шампионата.

Единственият гол под проливния дъжд на "Сан Паоло" отбеляза халфът Алан. Бразилецът бе точен още в 6-ата минута след чудесно разиграването и асистенция на Хосе Мария Кайехон.

Снимка: Getty Images

Малко преди това Лоренцо Инсиние стреля към вратата, но топката се отби от страничната греда. До почивката домакините пропуснаха няколко добри възможности да удвоят аванса си, а вратарят на съперника Алекс Мерет направи отлични спасявания.

И през втората част "Наполи" доминираше тотално, като рядко позволяваше на СПАЛ да овладее топката, още повече да организира атака. В 65-ата минута Марек Хамшик вкара топката във вратата, но две минути по-късно голът бе отменен, поради засада на словашкия капитан на "адзурите".

Снимка: Getty Images

Дори и след влизането в игра на нападателите Серджо Флокари и Алберто Палоски, гостите не успяха да затруднят защитата на тима, воден от Маурицио Сари.

"Наполи" събра 66 точки и продължава да води с една на втория "Ювентус". СПАЛ остава на 18-а позиция в зоната на изпадащите, като няма победа в последните 8 кръга.

Тагове: