на живо

"Наполи" сдаде първото място в Серия "А"

Без голове в дербито "Интер" - "Наполи"

Getty Images

"Интер" и "Наполи" завършиха наравно 0:0 на "Сан Сиро" в големия мач на 28-ия кръг в Серия "А".

Неаполитанците взеха инициативата от самото начало и диктуваха темпото, но цяло първо полувреме не застрашиха Самир Ханданович. "Нерадзурите", които празнуваха своя 110-ти рожден ден, разчитаха на бързи атаки и единствената добра ситуация през първата част се откри пред Кандрева, който стреля покрай вратата. 

След почивката темпото рязко се вдигна. "Нерадзурите" също поггледнаха по-сериозно към вратата на съперника. В 48-та минута след центриране от фаул Шкриниар засече топката с глава, Рейна беше безпомощен, но за негов късмет тя се отби в гредата. Гостите отговориха с удар на Инсиние, а още в следващата атака Кулибали за малко да си вкара автогол.

"Наполи" отново натисна, но домакините стояха близо един до друг и не даваха никакви свободни пространства пред "адзурите". Все пак нов шанс се откри пред Инсиние, който остана сам срещу Ханданович, но реши да го прехвърля и сгреши. 

Така в крайна сметка "Интер" и "Наполи" не си отбелеязаха голове и завършиха 0:0.

Във временното класиране неаполитанците вече са на второ място на точка зад "Ювентус" и мач повече. "Нерадзурите" пък пропуснаха да се върнат в топ 4 и изостават също с точка, но от "Лацио", но са с мач по-малко след отложеното "Дерби дела Мадонина". 

Тагове:

@