на живо

"Наполи" се приближи на две точки от "Ювентус"

Един гол стигна на "адзурите" за успех над "Дженоа"

"Наполи" победи "Дженоа" с 1:0 като домакин в мач от 29-ия кръг на Серия "А".

Двата отбора изиграха много атрактивен за зрителите двубой с положения и пред двете врати. Цял мач за гостите изигра Андрей Гълъбинов. Домакините бяха тези, които владееха повече топката и имаха инициативата, но тимът от Генуа действаше много организирано. Между 11-та и 15-та минута двата отбора си размениха по две чисти голови ситуации, като за "Дженоа" пропуснаха Лазович и Бертолачи, докато за "адзурите" на два пъти Мертенс.

След 33-та минута двата състава се събудиха отново и златни възможности се откриха пред Пандев и Споли да смълчат трибуните на "Сан Паоло". Мощен натиск в края на полувремето почти донесе гола за "Наполи", но Алан пропусна от близо, а с глава Инсиние уцели гредата. 

Шест минути след подновяването на играта греда нацели и Мертенс. Двата отбора продължиха да разменят добри положения за гол, докато се стигна до 72-та минута, когато след центриране от корнер Раул Албиол откри резултата, давайки аванс на неаполитанците. Нови голове не паднаха до края на мача и "Наполи" стигна до крайния успех. 

Така тимът на Маурицио Сари се възползва от грешната стъпка на лидера "Ювентус" и се приближи само на две точки от "бианконерите". 

Тагове:

@