на живо

"Наполи" се върна на първото място в Генуа (ВИДЕО)

Андрей Гълъбинов с асистенция за "Дженоа". "Наполи" спечели с 3-2

"Наполи" се върна на първото място в Генуа (ВИДЕО)

"Наполи" отново се върна на първото място в Серия А след победа 3-2 в гостуването си на "Дженоа" от 10-ия кръг на шампионата. Отборът на Маурицио Сари започна бавно срещата и изостана още в 4-та минута на "Луиджи Ферарис".

Страхотен извеждащ пас на Андрей Гълъбинов намери Адел Таарабт, който с блестящ шут вкара за 1-0. Гостите обаче реагираха светкавично.

В 14-та минута Дрийс Мертенс вкара от свободен удар за 1-1, а в 30-та минута отново белгиецът отбеляза изключително красив гол за 1-2. През първата част "Наполи" имаше тотален контрол върху играта, но все пак в края и "Дженоа" можеше да изравни ако Пепе Рейна не бе спасил с крак удар от дистанция.

През втората част картината не се промени особено. Гостите стигнаха до трети гол в 60-та минута, когато удар на Мертенс бе отклонен от Ервин Дзуканович в собствената му врата.

Изглеждаше, че няма връщане назад за "Дженоа", но четвърт час преди края Армандо Ицо с глава направи 2-3. Скоро след това Джанлука Лападула изскочи на страхотна възможност да изравни, но ударът му мина над вратата.

С тази загуба "Дженоа" остава във втората половина на класирането с 6 точки, а "Наполи" отново е първи, на 2 точки пред втория "Интер".