на живо

Наполи ще приземява Сампдория на "Сан Паоло”

Мачът Наполи – Сампдория е от 21:45 часа пряко по bTV Action

Getty Images

Наполи посреща Сампдория у дома в поредния късен неделен мач от втория кръг на Серия „А”. Студиото преди срещата започва в 21:00 часа, а самият двубой е с начален час 21:45. bTV Action ще би направи свидетели на сблъсъка.

Двата тима изненадаха с представянето си на откриването и в момента се намират на необичайни за тях места в класирането. Самп е на върха, а Наполи – във втората половина на таблицата.

В първия кръг Наполи загуби драматично от Сасуоло с 1:2. Наставникът на „партенопейте” Маурицио Сари със сигурност е разочарован от представянето на своите възпитаници. Изглеждаше обаче сякаш любимата му формация 4-3-1-2 не пасва на неаполитанците и не разкрива пълния им потенциал. Предстои да разберем дали Сари ще направи промени в тактическата постройка на тима.

Сампдория пък разби новака Карпи с 5:2. Едва ли тази победа показва какви цели може да преследват „моряците”, но определено им дава самочувствие преди тазвечершния двубой.

В исторически план, Наполи доминира в мачовете със Сампдория. Неаполитанците са спечелили повечето от тях, а в последните пет са вкарали ощо 12 гола. Трябва да се върнем чак до месец май 2010 година за да открием победа на тима от Генуа над Наполи. Тогава Дория побеждава с минималното 1:0. Автор на единственото попадение в срещата е Джампаоло Пацини.

През миналия сезон Наполи спечели сблъсъка на „Сан Паоло” с 4:2, а ответният мач на „Луиджи Ферарис” завърши наравно – 1:1.

Довечера много ще се очаква от атаката на Самп, където действат Едер и Луис Муриел. Те вкараха по два гола в мача с Карпи. Колумбийският национал Муриел не спря да тормози отбраната на „бяло-червените” и логично бе обявен за „Играч на мача”.

Засега единственото попадение за Наполи през тази кампания пък е дело на Марек Хамшик, но едва ли ще отнеме много време на Гонсало Игуаин да открие головата си сметка. През миналия сезон аржентинецът отбеляза 29 гола във всички турнири .

Наставникът на Сампдория Валтер Дзенга няма проблеми с контузени играчи преди мача довечера. Извън строя е само Лоренцо Де Силвестри, който ще се завърне в игра най-рано през декември. Наполи пък е в пълна бойна готовност.

Предполагаемите стартови състави на двата тима:

Наполи (4-3-1-2): Рейна, Гулам, Чиричес, Албиол, Маджо, Хамшик, Валдифиори, Алан, Калехон, Игуаин

Сампдория: (4-3-1-2): Вивиано, Касани, Мойсандер, Силвестре, Реджини, Барето, Паломбо, Фернандо, Сориано, Едер, Муриел