на живо

Нася Димитрова: Раздадохме се и благодарение на уникалната публика (ВИДЕО)

"Страшно много ни помага, надявам се и в следващите мачове да е така"

Националката Нася Димитрова, с чиято блокада тимът ни подпечата успеха с 3:1 срещу Полша и първото място в група 2 от Евроволей 2021, благодари на публиката за подкрепата и помощта в решителните моменти.

В осминафиналите, в събота (28 август), "лъвиците" се изправят срещу Швеция. Мача можете да гледате по RING, VOYO.BG и btvnovinite.bg.

Снимка: Lap.bg

"След три неуспешни атаки и отговорността, която трябваше да поема, си казах, че трябва да бръкна с всичка сила от другата страна на игрището и да я взема тази топка, да я закова.", започна Димитрова.

"Адреналинът беше повече, защото това е много важен мач за нас и знаехме какъв резултат какво ни коства и къде се класираме. Казахме си в съблекалнята, че това е мачът на истината, че сега трябва да покажем колко се сплотени, какъв отбор сме и колко сме израстнали. Мисля, че момичетата се раздадоха и благодарение на тази уникална публика около нас. Страшно много ни помага, надявам се и в следващите мачове да бъде така."

"Аз им казах на момичетата, че не трябва да си избираме съперник. Не можем да избираме, защото ако избираме - това не говори добре като цяло за отбора и за работата ни. Излизаме срещу всеки, срещу който трябва да играем и се борим за победата!", коментира още волейнационалката.

Снимка: Lap.bg