на живо

Не полуфинал, а дерби

"Рома" и "Лацио" излизат в първи полуфинал за Купата на Италия, а мача ще може да гледате по RING от 21:00 ч.

Не са много почти вековните дербита, които все още носят експлозивен заряд. В Рим обаче нещата са по-различни. "Рома" и "Лацио" предизвикват интереса не само на местните фенове, но и на цялата футболна общественост, а днес двата тима ще се изправят един срещу друг в първи мач от полуфиналите за Купата на Италия. Срещата ще може да гледате днес от 21:00 ч. по RING.

Историята на съперничество между двата тима започва през 1929 г. Причината за разделение между двете агитки първоначално е политическа. Привържениците на „Рома“ са с леви политически убеждения и са от работническата класа, докато тифозите на „Лацио“ са по-заможни, от средната класа и с десни политически възгледи. През годините обаче съперничеството между "вълците" и "орлите" е придобило легендарни измерения.

Статистиката е на страната на "Рома". От общо 165 официални мача между двата тима "вълците" са побеждавали в 62, докато "Лацио" са с 43 победи. В турнира за Купата на Италия двата тима са се срещали 18 пъти. 6 от мачовете са завършвали с триумф на "орлите", а 9 с радост за феновете на "Рома".

Какво е моментното състояние на отборите? Тоти и компания жонглират с няколко "дини" - все още имат шанс за титлата, въпреки че са на 7 точки от лидера "Ювентус", а в Европа походът им в "Лига Европа" продължава. Треньорът Лучано Спалети няма особени проблеми с контузени състезатели. От състава отсъства само Алесандро Флоренци. 

Ситуацията в "Лацио" е доста по-сложна. Треньорът на петите в класирането на Серия "А" - Симоне Индзаги, не може да разчита на наказаните Стефан Раду, Патрик и Сенад Лулич.

Двата тима играха за последно помежду си през декември 2016 г., а "Рома" победи с 2:0. 

На пръв поглед "вълците" са фаворит, но едно дерби не може лесно да се прогнозира.

Гледайте срещата между "Рома" и "Лацио" тази вечер от 21:00 ч . по RING.