на живо

Неостаряващият Йълмаз вдъхнови "Лил" за подвиг срещу "Лион"

От 0:2 до 3:2 и "мастифите" продължават да мечтаят за титлата

Неостаряващият Йълмаз вдъхнови "Лил" за подвиг срещу "Лион"

"Лил" подхрани амбициите си за титлата във Франция със страхотна победа като гост на един от преките конкуренти - "Олимпик" Лион, в последен мач от 34-ия кръг на Лига 1! "Мастифите" осъществиха обрат от 0:2 до крайното 3:2, а в основата му бе турският национал Бурак Йълмаз. 35-годишният нападател отбеляза две попадения и асистира за едно, с което донесе на "Лил" безценния успех.

След него тимът на Кристоф Галтие се върна на върха с актив от 73 точки, пред действащия шампион "Пари Сен Жермен" със 72, "Монако" със 71 и "Лион" с 67.

Снимка: Getty Images

На "Парк Олимпик" домакините поведоха в 20' чрез Ислам Слимани, а четвърт час по-късно капитанът Жозе Фонте имаше нещастието да си отбележи автогол, след като вратарят Майк Менян и Свен Ботман се сблъскаха.

Точно преди почивката обаче Бурак Йълмаз намали на 1:2 с отлично изпълнен пряк свободен удар. В 60' ветеранът се възползва от грешка на Лукас Пакета и асистира на Джонатан Дейвид за 2:2, a пет минути преди изтичането на редовното време вкара победния гол след подаване на своя сънародник Юсуф Язъджъ.

В 35-ия кръг "Лил" приема деветия "Ница" (пряко по RING нa 1 май /събота/ от 22:00 ч.), докато "Олимпик" Лион гостува на "Монако" в интригуващ двубой, който ще можете да гледате пряко по RING нa 2 май /неделя/ от 22:00 ч.

Снимка: Getty Images