на живо

Неуспешен дебют за Почетино в ПСЖ, "Сент Етиен" взе точка срещу шампиона

Парижкият тим позволи на "Олимпик" Лион да отвори разлика в битката за титлата

Getty Images

"Пари Сен Жермен" допусна нова грешка в битката за титлата в Лига 1. В среща от 18-ия кръг на първенството, шампионите завършиха 1:1 като гости на "Сент Етиен" в дебюта на своя нов треньор - Маурисио Почетино.

В първия си двубой, начело на четвъртия отбор в треньорската си кариера, 48-годишният аржентинец избра формация 4-3-3, но не можеше да използва някои от звездите на парижани, като Неймар, Икарди, Кимпембе и Рафиня. Почетино не остана доволен от видяното, като в края на мача бе уловен от камерите да прави отчаяна физиономия, след като домакините дори имаха чудесни възможности да нанесат ново поражение на ПСЖ.

Снимка: Getty Images

Столичният гранд владееше топката в над 80% от игровото време през първата част, но не съумяваше да преобразува доминацията си в опасни положения. В 19-ата минута сериозна грешка на Идриса Гей бе наказана от "зелените", които отнеха топката на границата на наказателното поле на своя опонент, а секунди след това Ромен Амума се разписа с насочен завършващ удар.

Снимка: Getty Images

От състава на "льо вер" също липсваха важни футболисти, като Нею, Камара и Масон, и това сякаш си пролича само три минути по-късно. Килиан Мбапе подаде интелигентно към освободилия се в наказателното поле Марко Верати, а той чукна към Мойс Кийн. Нападателят стреля с обръщане и вкара осмия си гол от началото на сезона в Лига 1.

Снимка: Getty Images

До края Денис Буанга стреля в напречната греда, засичайки с глава центриране от ъглов удар, а също така пропиля още две страхотни възможности чрез нерешителните си действия.

В заключителните секунди на добавеното време влезлият на смяна Пабло Сарабия можеше да спечели мача за ПСЖ, но стреля над вратата от 10 метра. Мбапе пък остана много далеч от най-силните си изяви, бивайки безупречно покрит през цялата среща и рядко получавайки шансове да се измъкне на скорост.

Снимка: Getty Images

Макар и с равенство, ПСЖ удължи серията си без поражение срещу "Сент Етиен" в Лига 1 на 15 поредни двубоя от края на 2012 г. Обхващайки всички турнири, "зелените" не са печелили в 22 последователни двубоя от съперничеството, както и в 12 поредни домакинства от шампионата след 1:0 през септември 2008 г.

Отборът на Маурисио Почетино, който е десетият мениджър на ПСЖ, носил екипа на клуба в миналото, не се възползва максимално от грешката на "Лил", който изненадващо загуби с 1:2 домакинството си на "Анже".

Снимка: Getty Images

"Мастифите" остават на трета позиция с 36 точки, колкото вече имат и шампионите, които обаче са с по-добра голова разлика на второ място.

Лидер, вече с три точки аванс, е "Олимпик" Лион, който спечели с 3:2 у дома срещу "Ланс". "Сент Етиен" няма загуба в седем поредни кръга, в които обаче спечели само веднъж. Тимът на Клод Пюел заема 14-о място с 19 точки.