на живо

Нов дебютант в Серия "А" следващия сезон (ВИДЕО)

Скромният тим на Кротоне спечели промоция

Серия „А” ще има нов дебютант от следващия сезон. Вчера промоция за най-високото ниво на италианската футболна пирамида си осигури Кротоне. Скромният тим от Реджо Калабрия е едва третия от този регион, стигнал до елита, след Катандзаро и Реджина.

Кротоне се нуждаеше от точка при гостуването си на Модена, за да влезе в Серия „А”. Към „Стадио Браля” потеглиха над 1 200 тифози на „червено-сините”. Домакините поведоха в 17-тата минута с попадение на Давиде Лупи, но в 44-тата минута Кротоне изравни с гол на Рафаеле Паладино от дузпа, оформяйки и крайния резултат – 1:1. В град Кротоне пък започна истински празник.

Основна заслуга за най-голямото постижение в историята на калабрийците имат наставникът Иван Юрич и един играч, който не е собственост на клуба. Федерико Ричи е отбелязал 10 гола през настоящата кампания. Фланговият футболист е под наем в Кротоне заради добрите отношения между неговия Рома и тима от Реджо Калабрия. Той не е единственият талант на „вълците”, блестял с „червено-синия” екип. Преди него през сезон 2011/12 това прави и Алесандро Флоренци, който в момента е национал на Италия и несменяем титуляр в Рома.

Кротоне се наслаждава на силен сезон. Освен с отличното си представяне в Серия „Б”, „червено-сините” могат да се похвалят и с това, че стигнаха до 1/16 финалите на турнира за Купата на Италия. Там Кротоне бе остранен от гранда Милан с 3:1 след продължения, но остави добри впечатления с играта си. Интересното е, че прозвището на калабрийския тим е „акулите”. През есента обаче те едва ли ще се чувстват като такива в морето от клубове с повече опит и традиции в Серия „А”.