на живо

Ново шоу в Серия "А"! "Рома" измъкна победата в дербито срещу "Интер" (ВИДЕО)

"Вълците" постигнаха четвърти пореден шампионатен успех като домакини

Ново шоу в Серия "А"! "Рома" измъкна победата в дербито срещу "Интер" (ВИДЕО)

"Рома" триумфира в голямото дерби на седмия кръг от италианската Серия "А". Пред собствената публика на стадио "Олимпико" домакините надиграха "Интер" с 2:1 и възобновиха надеждите си за успешен сезон в калчото и битка с "Ювентус" за титлата. От своя страна "нерадзурите" имаха отличен шанс да си тръгнат от столицата поне с точка, но направените пропуски и липсата на късмет в някои ситуации им попречиха. Головете за "Рома" отбелязаха Един Джеко и Костас Манолас, а за гостите точен бе Евер Банега.

Срещата започна великолепно - с атаки към двете врати и гол още в 5'. Джеко отклони топката във вратата след центриране на Бруно Перес. Босненският нападател отбеляза петото си попадение в първенството. Двата тима продължиха да разменят опасни нападения. След красив далечен удар на Банега топката се отби в гредата. Същото се случи и при изстрел на Мохамед Салах, останал сам срещу Самир Ханданович. Секунди след това египтянинът отново излезе срещу вратаря на "Интер", но пак не отбеляза.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Още положения за Рома преди почивката пропиляха Джеко, Пероти и Флоренци. Най-добрият шанс за гостите пък пропусна Антонио Кандрева, който засече центриране на Иван Перишич, но не уцели вратата от 5 метра. Крайно вълнуващата първа част завърши с неточен удар с глава на Жоао Миранда.

След почивката положенията пред двете врати бяха по-малко, но не и за сметка на емоциите. С напредване на времето "Интер" натисна съперника си и успя да изравни в 72', когато двойно подаване между Банега и Икарди изведе аржентинския халф в наказателното поле. Той финтира съперник и изпрати топката в близкия ъгъл на Войчех Шченсни за 1:1.

Макар да се очакваше импулс в играта на "нерадзурите", само четири минути след изравнителното попадение домакините отбелязаха нов гол, който се оказа победен. Глупаво нарушение на резервата Стеван Йоветич позволи на Флоренци да центрира от свободен удар и да асистира на Костас Манолас, след чийто удар с глава топката рикошира в Мауро Икарди и изненада Ханданович - 2:1.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

В заключителните секунди именно вратарят на "Интер" изуми всички с извънземно спасяване след удар на Джеко, но съотборниците му в нападение не бяха способни на подобни чудеса и миланският тим записа едва втора загуба за сезона и първа в последните си шест шампионатни мача.

"Рома" спечели четвърто поредно домакинство в Серия "А" и увеличи серията на "Интер" без победа при гостувания на "джалоросите" на 8 мача. Последният успех на "черно-сините" е от 2008 година.

В класирането "Рома" се изкачи на 3-то място с актив от 13 точки, колкото имат също "Лацио", "Киево" и "Милан". "Интер" е 9-ти с 11 точки.