на живо

Нулево равенство с "Рома" направи "Юве" шампион за седма поредна година (ВИДЕО)

Скучен мач на "Олимпико"

Getty Images

"Рома" и "Ювентус" завършиха наравно 0:0 в мач от 37-ия кръг на Серия "А". Двубоят на "Олимпико" бе изненадващо скучен и не си приличаше по нищо с предишните сблъсъци между тези два тима.

Въпреки че дори не отправи точен удар към вратата на домакините, със спечелената точка "Ювентус" официално е новият стар шампион на Италия. За "бианконерите" това в седмо поредно Скудето.

Празненствата в Торино можеха да бъдат отложени от Александър Коларов, който стреля опасно от пряк свободен удар в 44-ата минута, но не успя да отбележи. След това "Рома" също нямаше никакви голови положения, а от 68-ата минута игра и с човек по-малко заради втори жълт, респективно червен картон на Раджа Наинголан.

В другата среща от кръга, играна по същото време, "Наполи" победи като гост "Сампдория" с 2:0, но това се оказа късно и недостатъчно за "адзурите".

Кръг преди края "Ювентус" има 92 точки, следван от "Наполи" с 88 и "Рома" с 74.

"Лацио" е с актив от 72 пункта, три повече от петия "Интер". В последния кръг двата тима се срещат на "Олимпико" в директен спор за място в Шампионската лига. "Лацио" трябва само да не допуска поражeние, докато "Интер" ще преследва задължителна победа.

Тагове:

@