на живо

Официално: Донарума е футболист на ПСЖ

Европейският шампион с Италия подписа договор до 2026 г.

psg.fr

Очакваният трансфер вече е факт! Джанлуиджи Донарума - вратарят на европейския шампион по футбол Италия, играч номер 1 на приключилото преди по-малко от седмица първенство на Стария континент, вече е част от тима на френския "Пари Сен Жермен".

От отбора се похвалиха с новото си попълнение в социалните мрежи и поясниха, че Донарума е подписал договор за 5 години - до 30 юни 2026 г.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Paris Saint-Germain (@psg)

22-годишният вратар е професионален футболист от 2015 г. От тогава той игра единствено за "Милан". Единственият му по-значим успех с фланелката на "росонерите" е спечелената през 2016 г. Суперкупа на Италия.

В Париж Донарума пристига като свободен агент след изтичане на договора му с италианския гранд. Според различни медии, заплатата му в ПСЖ ще бъде 12 млн. евро на сезон.

Снимка: psg.fr

За сделката между клуба и Донарума се знае още от средата на юни месец. По време на европейското първенство той намери време да премине медицински прегледи, за да финализира сделката с 9-кратните шампиони на Франция.

Вратарят беше обвиняван, че е предпочел парите пред верността към клуба, която го е изградил като играч.

"Чувствам, че съм готов за новото предизвикателство и се надявам да продължа да се развивам. С ПСЖ искам да спечеля колкото се може повече трофеи и да радвам феновете", каза Донарума пред клубния сайт.