на живо

Олимпийският футболен турнир - таланти, кошмар на ЦСКА и... "дядо" Дани Алвес

Организаторите събраха Бразилия и Германия в една група

Ако сте следили с интерес Евро 2020 и мислите, че ще ви се наложи да чакате дълго време за още международни мачове с голям залог - грешите! Олимпийският турнир в Токио започва на 22 юли, а в него ще вземат участие 16 национални тима, разпределени в 4 групи.

Селекциите са от 22 играчи, родени на или след 1 януари 1997 г., с изключение на трима. Но кои са фаворитите и как най-вероятно ще изглеждат стартовите им единайсеторки?

Испания:

Този отбор щеше да се представи достойно и на Евро 2020. Всъщност шестима от 11-е бяха част и от селекцията на Луис Енрике - Педри, Ерик Гарсия, Дани Олмо, Унай Симон, Микел Оярсабал и Пау Торес. Триото "ветерани" на "Ла Фурия Роха" са Дани Себайос и Марко Асенсио от "Реал" Мадрид и Микел Мерино от "Реал Сосиедад".

Франция:

Франция разполага с огромен избор, обаче клубовете от Лига 1 масово отказаха да изпратят играчите си на Олимпиадата. В резултат "петлите" ще излязат с отбор, разчитащ много на опитните Тежи Савание от "Монпелие" и дуото Флориан Товен - Андре-Пиер Жиняк, които носят екипа на мексиканския "Тигрес".

Последният е добре познат на родните фенове, тъй като отбеляза късния гол срещу ЦСКА при равенстото 1:1 с френския "Тулуза", оставило "армейците" извън групите на Купата на УЕФА (Лига Европа) през 2007 г.

Германия:

В Бундестима този път няма звезди, но има куп таланти от местното първенство, натрупали достатъчно опит. "Пенсионерите" в селекцията са Надим Амири, Максимилиан Арнолд и Макс Крузе.

Бразилия:

След разочарованието от загубения финал в Копа Америка, "Селесао" ще опита да се реваншира на феновете със златни медали в Токио.

Ядро от Диего Карлос с Дъглас Луис и Бруно Гимараес пред него и нападение от Ричарлисон, Антони и Матеус Куня не звучи никак лошо! Бонус е присъствието на магнита за трофеи - 38-годишния Дани Алвес.

Основна фаза на олимпийския турнир

Група 1: Япония, Южна Африка, Мексико, Франция
Група 2: Нова Зеландия, Южна Корея, Хондурас, Румъния
Група 3: Египет, Испания, Аржентина, Австралия
Група 4: Бразилия, Германия, Кот д'Ивоар, Саудитска Арабия