на живо

"Олимпик" Лион продължи възхода си с лесен успех над "Реймс"

"Хлапетата" вече изостават със само две точки от лидера в Лига 1

Getty Images

"Олимпик" Лион постигна пета победа в последните си шест шампионатни мача, печелейки с 3:0 в домакинството на "Реймс" от 12-ия кръг на френската Лига 1. "Хлапетата" бяха категорични в представянето си у дома на "Групама Стейдиъм", записвайки първи успех над този съперник от октомври 2015 г., след две равенства и две победи за "Реймс" в предишните им четири срещи.

Отборът на Руди Гарсия играе все по-уверено, отбелязвайки голове с лекота, и със събраните 23 точки се доближи на само две от лидера "Пари Сен Жермен". След две седмици предстои изключително любопитен сблъсък между двата гранда.

Снимка: Getty Images

В състава на "Лион" за срещата не попадна Усем Ауар. Талантливият полузащитник бе наказан от ръководството да пропусне двубоя, след като преди седмица отказа да вземе участие в 30-минутна тренировка непосредствено след успеха с 1:0 над "Анже".

След наказания, сред титулярите се завърнаха Максуел Корне и Карл Токо-Екамби, който уцели греда в една от първите добри ситуации пред вратата на гостите. Последва удар в другия страничен стълб на зимбабвийския национал Тино Кадевере, но в 22-ата минута Токо-Екамби все пак даде преднина на "Олимпик" Лион. Той засече страхотно центриране на Мемфис Депай, изравнявайки именно нидерландеца в голмайсторската класация на "хлапетата" за кампанията, като и двамата са на върха ѝ с по 5 гола.

Снимка: Getty Images

Шансовете на "Реймс" за добро представяне бяха почти напълно заличени в 32-ата минута, когато халфът Морето Касама бе изгонен с директен червен картон. Гостите удържаха до почивката, но четири минути след нея инкасираха ново попадение. Бразилецът Бруно Гимараес отбеляза първия си гол с екипа на "Лион".

Снимка: Getty Images

А в 66-ата минута Муса Дембеле, появил се на мястото на Кадевере няколко минути по-рано, се разписа за първи път през кампанията след втора асистенция в срещата на Токо-Екамби.

"Олимпик" Лион продължава със само една загуба от началото на сезона, както и 10 поредни домакинства без поражение от началото на годината. "Хлапетата" взеха трите точки в последните три двубоя на "Групама". След седмица те гостуват на "Мец", преди дербито с ПСЖ на 13 декември.

Снимка: Getty Images

"Реймс" остава с едва 9 точки след първите си 12 мача, което е най-лошото представяне на тима в Лига 1 от края на 70-те години на миналия век. Отборът на Давид Гийон допусна втора поредна и общо седма загуба за сезона, оставайки с точка повече от първия тим в зоната на изпадащите - "Лориен".