на живо

"Олимпик" Марсилия на точка от ПСЖ след пета поредна победа

Андре Вилаш-Боаш получи директен червен картон край тъчлинията

"Олимпик" Марсилия диша във врата на ПСЖ. ОМ спечели с 2:0 гостуването си на "Ним" в мач от 11-ия кръг на Лига 1 и събра 24 точки, като е само на една от лидера от Париж. ПСЖ обаче е и с мач по-малко. "Ним" остава на 16-ата позиция с 11 пункта.

И двете попадения паднаха през второто полувреме, а точни за успеха бяха Дарио Бенедето и Валер Жермен. Треньорът на марсилци Андре Вилаш-Боаш бе изгонен от резервната скамейка още през първото полувреме с директен червен картон. 

Това бе пети пореден успех и седми мач без загуба за ОМ във френското първенство.

Грандът доминираше през по-голямата част от мача, а с пропуски още в самото начало се отчетоха Димитри Пайет и Куисанс. В 40-ата минута главният рефер изтича до резервната скамейка на гостите и показа червен картон на португалеца Вилаш-Боаш за оспорване на съдийско решение.

След серия пропуски Дарио Бенедето откри резултата в 57-ата минута. 20 минути по-късно домакините останаха с човек по-малко след втори жълт картон на Андрес Кубас.

В 84-ата минута "Олимпик" сложи точка на интригата в мача. Морган Сансон подаде към Валер Жермен, който отблизо вкара за 2:0. В добавеното време Флориан Товен пропусна да направи победата на ОМ още по-изразителна.