на живо

"Олимпик" Марсилия почита паметта на братя, загинали при инцидент с траулер

Стивен и Джими Гибер били фенове на отбора от деца

"Олимпик" Марсилия скърби за двама свои фенове! Тази вечер, преди първия съдийски сигнал на шампионатния двубой с "Ланс" (22:00 ч., RING), клубът ще почете паметта на братята Стивен и Джими Гилбер, които загинаха при инцидент с траулер около брега на Нормандия в нощта на 14 срещу 15 януари.

26-годишният Джими, 19-годишният Стивен и 27-годишният Кентен Варен - съсобственик на 11,21-метровия плавателен съд "Брейз", намериха смъртта си, след като той се разби и потъна при Калвадос. Властите разследват причините за фаталния инцидент, но основната версия е, че той е предизвикан от лошото време.

Братята Гилбер били привърженици на "Олимпик" Марсилия от деца и преди пандемията с коронавирус да затвори стадионите за публика не пропускали мач на "Велодром".

Клубът разбра за смъртта им от фен страници на ОМ в социалните мрежи, които се свързаха с част от звездите на тима. Флориан Товен, Валентен Ронже, Морган Сансон, Алваро Гонсалес, дори бивши играчи на марсилци като Максим Лопес и Кевин Строотман откликнаха на молбата и споделиха тъжната вест, за да достигне тя и до "Олимпик".

Тазвечершният мач с "Ланс" е отложена среща от 9-ия кръг на Лига 1. Двубоят, който ще бъде излъчен пряко по RING от 22:00 ч., е шанс за марсилци да се приближат до Топ 5.