на живо

Осакатен отбор приземи "летящите магарета"

Трима футболисти на победителите бяха сменени принудително заради контузии

Getty Images/Guliver Photos

"Фиорентина" записа първата си победа в Серия "А" през настоящия сезон, след като се наложи с 1:0 над гостуващия "Киево" на препълнения "Артемио Франки". Победата не дойде никак лесно за "виолетовите", които отбелязаха 90-годишнината от създаването на клуба.

Треньорът на домакините Пауло Соуза трябваше да прави цели три принудителни промени в течение на срещата заради контузии на основни футболисти, две от които още през първото полувреме. В 7-ата минута Матиас Весино напусна с травма, а на мястото му влезе Милан Бадел.

"Фиорентина" владееше инициативата през първата част, но трудно стигаше до добри стрелкови позиции. "Виолетовите" поведоха с 1:0 в 29-ата минута, когато точен с глава след изпълнение на ъглов удар бе новото попълнение Карлос Санчес, който за първи път излезе като титуляр за тима от Флоренция.

Малко след това Рикардо Меджорини изрита в главата вратаря на домакините Чиприян Тътърушану, който опита да продължи участието си в срещата, но след няколко минути му прилоша и бе заменен от 21-годишния Лука Ледзерини.

Младият вратар на "Фиорентина" стана главно действащо лице след почивката и реагира блестящо след опасни изстрели на Меджорини. Междувременно авторът на гола Карлос Санчес също получи травма и бе заменен от италианския национал Федерико Бернардески.

Въпреки принудителните смени "виолетовите" удържаха на натиска на "летящите магарета" и дори можеха да запишат по-голяма победа, но удар на Йосип Иличич в края на мача се отби в напречната греда.

В крайна сметка Фиорентина спечели с 1:0 и направи хубав подарък на феновете си по повод 90-годишнината от създаването на клуба. "Виолетовите" удължиха серията си от мачове без загуба срещу тима от Верона на 9 шампионатни срещи. "Летящите магарета" не успяха да добавят нови точки към трите, които отборът на Роландо Маран спечели в първия кръг от двубоя срещу "Интер".